Krassen op houten vloer. Wat nu?

//Krassen op houten vloer. Wat nu?

Krassen op houten vloer. Wat nu?

Eens die prachtige houten vloer er ligt is het een kwestie er zeker van te zijn dat u er uw hele leven van geniet. Het meest voorkomende probleem, blijkt uit eigen onderzoek, zijn ‘krassen op houten vloer’.

We zeggen wel steeds dat een mooie, kwalitatieve houten vloer een leven lang meegaat en een meerwaarde aan uw woning toevoegt, maar is dat altijd wel zo? Onlangs vertelde Albert, een klant die al 30 jaar lang een parket van INPA thuis heeft liggen, ons het volgende hierover.

Als mensen tegen me zeuren over  ‘krassen op houten vloer’ als reden om geen parket te kiezen, vraag ik hen steeds om ze om dezelfde reden niet met de auto rijden. Omdat je er dan misschien ook krassen op krijgt.

Zo kras willen we het zelf niet stellen, maar ergens heeft Albert wel gelijk. Alles wat je in huis haalt , of in je dagelijkse leven van geniet, is onderhevig aan enige slijtage.

Krassen op houten vloer vermijden of herstellenkrassen-op-houten-vloer-viltjes

Voorkomen is beter dan genezen. Dit zijn enkele eenvoudige tips om krassen te vermijden:

  • hou de vloer schoon
  • leg een deurmat aan de ingang van de kamer
  • breng dopjes aan onder meubelpoten
  • breng een beschermmat aan onder stoelen met wieltjes.

Wat als je toch een kras hebt? Dan kan je die misschien zelf wegwerken.

krassen-op-houten-vloer-voor-en-naIndien de krassen alleen de afwerkingslaag van uw houten vloer beschadigd hebben, kan u deze vaak zelf verwijderen. Polijst met een schuursponsje de plek rondom de kras en de kras zelf. Zodat er na een tijdje een zeer gelijkmatige oppervlakte ontstaat. Behandel daarna het deel dat u net gepolijste heeft met het middel waarmee de vloer oorspronkelijk afgewerkt is. Dit kan was, lak of olie zijn.

In principe weet u of de vloer gelakt of geolied werd. Want bij INPA adviseren we in beide gevallen, zo’n 1 à 2 keer per jaar, de vloer te onderhouden met het meest geschikte onderhoudsproduct. Dat heeft u dan alvast in huis. Hou er rekening mee dat de behandelde plek ietwat van kleur kan verschillen met de rest van uw  houten vloer.krassen-op-houten-vloer-afwerking

Krijgt u de krassen op uw houten vloer niet weg met een schuursponsje? Het hout zelf is dan waarschijnlijk beschadigd. Dat vraagt helaas om een grondigere behandeling. Schakel dan uw specialist in. Zodat uw houten vloer er weer zo mooi mogelijk uit ziet na de behandeling.

 

 

By | 2018-01-03T10:12:32+00:00 3:21 pm|Blog|0 Comments

Leave A Comment