Onderhoud houten vloer – onze tips

//Onderhoud houten vloer – onze tips

Onderhoud houten vloer – onze tips

Als u investeert in een prachtig parket dan is het ook belangrijk dat u alles weet op het gebied van ‘onderhoud houten vloer’. INPA deelt de belangrijkste tips en adviezen met u. Lees verder.

Wijlen Johan Cruyff zei het prachtig “Elk nadeel heb zijn voordeel.” In het geval van een houten vloer draaien wij liever de redering om: “Elk voordeel heb zijn nadeel.” Want het grote voordeel van een houten vloer is tegelijk ook het belangrijkste nadeel ervan. Hout is een natuurproduct. Hout is – hoe gek het ook moge klinken – een zacht materiaal. Lees: zacht in vergelijking met steen of keramische tegels bijvoorbeeld. In die zin is hout een beetje kwetsbaar. Het kan krassen (lees meer hierover) en het zal naarmate de jaren verstrijken een beetje verkleuren.

In welke mate dit een echt nadeel is laten we in het midden. Want het zijn vaak die kleine wijzigingen die net onderstrepen dat hout een levend materiaal is. Die zorgen voor nog meer authenticiteit in uw interieur.

onderhoud-houten-vloer

Onderhoud houten vloer – concreet

Een houten vloer is misschien wel iets gevoeliger dan sommige andere types vloerbekleding. Tegelijk is het een zeer duurzame keuze. Een hoogwaardige houten vloer vraagt erg weinig onderhoud. Eigenlijk volstaat het wekelijks te stofzuigen. Water en reinigingsmiddelen heeft u niet nodig. En chemische producten laat u al helemaal links liggen.

Mocht u op uw houten vloer morsen met eten of drinken, maak het dan meteen schoon. Met een vochtige doek bijvoorbeeld.

De zachte aanpak

Een houten vloer moet je zacht aanpakken. Hout dat behandeld werd met was of olie blijft het beste niet te lang vochtig. Na de stofzuigbeurt wrijft u de houten vloer even op met een droge doek (zoals met een dweil). Dit is voldoende om de houten vloer schoon te maken. Een houten vloer met een slijtvaste lakafwerking, kan u met een licht vochtige doek schoonmaken.onderhoud-houten-vloer-swiffer

‘Swiffer Hout & Parket’ doekjes zijn nog beter voor uw houten vloer. Ze hebben diepe, zachte ribbels en bevatten bijenwas. Zo maken ze uw houten vloer niet enkel schoon. Ze verzorgen ook het hout en laten het prachtig glanzen.

Onderhoud houten vloer – producten

onderhoud-houten-vloerenEen houten vloer goed onderhouden en schoon houden is echt niet moeilijk. Als er, op langere termijn, slijtage zichtbaar zou worden, dan hebben we bij INPA een aantal prima onderhoudsproducten in huis voor u.

Hou er rekening mee dat de keuze van onderhoudsproduct afhankelijk is van de oorspronkelijke afwerking van uw parket. Informeer u hierover goed bij uw specialist.

 

By | 2018-01-03T10:12:32+00:00 3:52 pm|Blog|0 Comments

Leave A Comment