Parketvloeren specialist INPA – een globale speler 2019-06-20T10:07:13+00:00
inpa-parketvloeren-stichter
parketvloeren-eigen-bos
parketvloeren-fabriek

Korte geschiedenis van INPA

Invoer uit Paraguay

In de beginjaren was INPA Parket een kleine winkel. Na verloop van enige tijd breidt de activiteit uit met groothandel. Sjaak voert parketvloeren in en belevert zo’n 50 à 60 winkels vanuit zijn magazijn. Sjaak is een echt ondernemer die altijd vooruit wil. Met vooral oog voor hetgeen zijn klanten wensen…. een nog betere verhouding tussen kwaliteit en prijs.

Zoals het een goed koopman betaamt, drijft hij snel rechtstreeks handel met een fabriek in Paraguay.

Minder tussenpersonen = minder kosten = betere prijzen voor u

Eigen fabriek in Paraguay

Helaas is Paraguay in die periode nog een militaire dictatuur met een erg onstabiel economisch klimaat en te weinig rechtszekerheid voor lokale ondernemers. De fabriek gaat jammer genoeg na een aantal bestellingen failliet. In 1988 start Sjaak, samen met de ex-directeur van de fabriek, zelf een bedrijf op in Paraguay. Hij gaat er ‘op avontuur’ naartoe, samen met een advocaat. Ze stellen de vereiste contracten op en ondertekenen die. Ze kopen ter plekke hout, maar bestellen wel de allerbeste machines voor de fabriek in Duitsland. Kosten besparen is prima. Maar kwaliteit staat op de eerste plaats bij Sjaak en INPA Parket.

Door de enorme vraag uit China en Zuid-Oost Azië koopt INPA later zelf gronden in Bolivia om echt alles – van boom tot houten vloer – in eigen beheer te doen.

Vanaf 2000 is INPA Parket ook de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt gaan bewerken, om zodoende een echte globale speler te worden.

Op die manier groeit de lokale onderneming uit Bergen Op Zoom uit tot een heuse wereldspeler.

Marktleider in Exotische Houtsoorten

Hout voorzien van het FSC® keurmerk

30.000 hectare Boliviaans bos in eigen beheer

Moderne zagerij ter plaatse. Eigen machines voor bosbouw. Duurzaamheid staat bij ons voorop!

Hoofdkantoor in Bergen op Zoom

Al meer dan 40 jaar parket en vloerdelen

Globale Nederlandse speler

Wij doen alles in eigen beheer: van kap tot leverantie.

Eigen Finishing in Tilburg

Lakken, oliën, kleuren, verouderen...

Bij ons krijgt hout wat het verdient!

Afwerking van alle vloeren en plaatmaterialen in eigen beheer.

U kiest nu uit wel 210 kleuren

Eigen finishing in Tilburg. Elke RAL kleur is mogelijk.

Vanaf 30 m2

Als enige in Nederland voor u een design printen in het houd door middel van scarving.

Meer over INPA parketvloeren

WAAROM VOOR INPA PARKETVLOEREN KIEZEN?

  • Eigen duurzaam – FSC gecertificeerd – bos
  • Eigen fabrieken in Bolivia en Paraguay
  • Steeds tussen 80.000 m2 en 90.000 m2 voorradig in Nederland
  • Nederlands familiebedrijf sinds 50 jaar
  • De volledige ploeg staat achter elk van haar parketvloeren
  • INPA Parketvloeren – The green choice. The right choice.

INPA parketvloeren combineert voor zowel de parketwinkel als de particuliere klant de beste voordelen van een globaal wereldbedrijf met lokale verankering in het Nederlandse Bergen op Zoom. Dankzij eigen duurzaam – FSC gecertificeerd – bos in Bolivia, eigen productie en finishing in Bolivia en Paraguay, de finishing fabriek in Tilburg en de eigen woonwinkel/showroom in Bergen Op Zoom.

Wat de klanten over INPA Parketvloeren zeggen

Eens even een positief bericht over een bedrijf waar ik mijn houten vloer 3 jaar geleden heb besteld. INPA Parketvloeren B.V. te Bergen op Zoom. Daar waar er toch nog altijd bedrijven zijn waar que aftersales en service nog wel wat terreinwinst te behalen is moet ik hun complimenteren. Mijn complete vloer is opnieuw geschuurd en behandeld omdat de afwerking toch niet helemaal voldeed aan hun kwaliteitsnormen. Dat is nog eens service. Bedankt voor deze prima afhandeling!

Dit verdient een dikke pluim!

M. de Wit, Bergen op Zoom

Toen we ons huis kochten hebben we snel beslist om een parketvloer te leggen op de gehele benedenverdieping. Dit is, vele jaren later, nog steeds één van de allerbeste beslissingen die we ooit genomen hebben.

Hendrik V.D.H., Roosendaal

De vloer ligt intussen en de verbouwing is eindelijk klaar!
We zijn erg blij met hoe het allemaal geworden is.
Noor Meyjes

Noor Meyjes, Your Content Goes Here

Wij waren voor onze nieuwe woning op zoek naar een mooie houten vloer voor onze slaapkamer. Aangezien wij de kwaliteit van INPA al kenden zijn wij daar gaan kijken.
In eerste instantie eigenlijk alleen voor onze eigen slaapkamer.

Patrick heeft ons diverse vloeren laten zien en ons ook direct duidelijk uitleg gegeven over de verschillende soorten vloeren qua houtsoort en afwerking. Hij heeft ons prima geadviseerd. In eerste instantie wilden we alleen een houten vloer in onze hoofdslaapkamer leggen, maar door een geweldig tip van Patrick zijn we tot een leuke oplossing gekomen voor de gehele boven verdieping, wat toch een kleine 100 m2 aan oppervlakte is. Er waren namelijk diverse restpartijen waarvan nog maar een bepaalde oppervlakte beschikbaar was. Op basis van onze eerdere keuze zijn we op zoek gegaan naar een aantal mogelijke matches tussen de restpartijen, en die hebben we gevonden! Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Tarara Amarilla DuoPlank vloer.
Op deze manier konden we de dus op de gehele bovenverdieping dezelfde vloer laten leggen en ook nog binnen ons budget.

Op de dag van aflevering kwam Patrick zelf de vloer brengen en aangezien deze naar boven moest, heeft hij deze samen met ons naar boven gesjouwd. Chapeau!

Ook het leggen van de vloer hebben we via INPA geregeld. Zij werken samen met Maurice Vos van Vos Parket. Aangezien het bij ons om een nieuwbouwhuis ging, was het belangrijk dat de ondervloer droog genoeg was om de houten vloer te kunnen leggen. Hiervoor is Maurice twee keer langs geweest om dit te meten.
Samen met nog twee collega’s heeft hij de klus geklaard, ook super netjes en professioneel.
Ook hier waren wij zeer tevreden over.

Voor zowel INPA als VOS parket geldt dat het om bedrijven gaat welke passie voor hun product en klanten hebben. Wij bevelen ze dan ook ten zeerste aan!

Roy en Bianca de Bruijn, Lepelstraat

We zochten een mooie parketvloer voor ons nieuwe huis

Na ons prettig gesprek van afgelopen zaterdag waren we zo enthousiast. We hebben gelijk bij thuiskomst de plattegrond erbij gepakt en alles nog eens uitgerekend.
We hebben een super prettig gesprek met je gehad en zijn vol ideeën nog aan het nadenken over alle mooie vloeren die we gezien hebben.
Ook vonden wij het erg leuk om de loodsen achter te zien, we hebben onze ogen uitgekeken.

B. Soomers, Breda

I’ve been buying wood flooring from INPA Parketvloeren for over 25 years. I remember working with Sjaak way back then. Their South-American CHACO® WOOD is a true best seller in my 3 shops each and every season.

Ronny K., Manchester